turk news

ساخت وبلاگ

Başbakan Binali Yıldırım, "Dünyanın dört bir yanındaki çığlıklara kulaklarımızı kapatmadık, kapatmayacağız. Çünkü biz mazlumların ümidiyiz, çünkü biz Türkiye'yiz." ifadesini kullandı.

Yıldırım, Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından mesaj yayımladı.

Başbakan Yıldırım, mesajında, şunları kaydetti:

"Bizden el isteyenlere dilini, dinini, ırkını sormadık, elimizi uzattık. Bugün ve yarın da onların yanında olacağız. Dünyanın dört bir yanındaki çığlıklara kulaklarımızı kapatmadık, kapatmayacağız. Çünkü biz mazlumların ümidiyiz, çünkü biz Türkiye'yiz."

Yıldırım, paylaşımında Gaziantep'in Islahiye ilçesindeki mülteci kampında, Türk Kızılayı çadırı önünde gülümseyen çocukların fotoğrafına da yer verdi.

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 108 تاريخ : دوشنبه 31 خرداد 1395 ساعت: 23:24

Karaman merkezli 3 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyon kapsamında 4 kişi daha gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, haklarında yakalama kararı olan H.A., S.D., S.Ç. ve F.A. Karaman Emniyet Müdürlüğüne gelerek teslim oldu.Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında Karaman, Ankara ve Konya'da 33 kişi hakkında gözaltı kararı vermiş, 29 Mayıs'ta 19, 4 Haziran'da bir, 13 Haziran'da 2, 17 Haziran'da da 4 zanlı gözaltına alınmıştı.

Adliyeye sevk edilen 26 zanlıdan 3'ü tutuklanmış, 22'si adli kontrol şartıyla, biri de savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 107 تاريخ : دوشنبه 31 خرداد 1395 ساعت: 20:51

Vezneciler'de geçtiğimiz haftalarda bombalı saldırının düzenlendiği bölgenin yakınında bulunan Damat İbrahim Paşa Camii önüne bırakılan bir sırt çantası vatandaşların dikkatini çekti.

Vatandaşın ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, bölgede geniş güvenlik çemberi oluşturdu.

Şehzadebaşı Caddesi tamamen araç trafiğine kapatılırken, bölgeye bomba imha uzmanları sevk edildi.

Uzman ekibin olay yerine gelmesi bekleniyor. İHA

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 90 تاريخ : دوشنبه 31 خرداد 1395 ساعت: 19:49

TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Yaşar Taşkın Koç’un sorularını cevaplayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, öğretmen açıklarını kapatmak için sözleşmeli öğretmen sistemini yeniden getireceklerini belirterek, "İlk sözleşmeli öğretmen alımını şubatta yapacağız." dedi. 

Yılmaz açıklamasında bir dönem sözleşmeli öğretmen alımı yapıldığını ancak bu öğretmenlerin daha sonra kadroya alındığını da anımsattı.

En fazla öğretmen açığı Marmara'da

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine gönderilen öğretmenlerin çoğunluğunun, eş durumundan ya da mazeret nedeniyle tayin istediğini anlatan Yılmaz, Marmara Bölgesi'nin de en fazla öğretmen açığı bulunan bölge olduğunu vurguladı.

Bakan Yılmaz, şu bilgileri paylaştı:

"Açıklar var, bu açıkları kapatmak için sözleşmeli öğretmen sistemini yeniden getireceğiz. Diyeceğiz ki 'Sözleşmeli öğretmende aile ataması, öğretmenin olduğu yere yapılır'. Aile birleştirmesini sözleşmeli öğretmenin olduğu yerde yapacağız. Sözleşmeli öğretmeni 5 yıl süresince getireceğiz. 5 yılın sonunda performansına bakılarak bu öğretmenleri kadroya alacağız, 3 yıl da kadrolu olarak çalışacak, 8 yıl. 8 yıldan sonra artık Türkiye'nin dört bir tarafı kendi tercihine göre serbesttir diyeceğiz."

Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Karaame ile Bazı Kanun Hükmünde Karaamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na, sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin madde koyacaklarını bildirdi.

"Uygulamaya ne zaman başlanacağı" sorusu üzerine Yılmaz, "İlk sözleşmeli öğretmen alımını şubatta yapacağız." dedi.

Engelli öğretmen alımı

Yılmaz, 250 engelli öğretmen alımı yapılacağının anımsatılması üzerine de bu sayının da artırılacağını, muhtemelen 400-500'e çıkaracaklarını belirtti.  

Yılmaz, Maarif Vakfı'nın kurulmasını değerlendirdi
Şu anda 15 ülkede 65 okulun bulunduğunu belirten İsmet Yılmaz, "Vakıf, o ülkeler ile Türkiye'deki müfredatı birleştirecek. Türkiye Maarif Vakfı ile dünyaya açılacak. Yurt dışında eğitim kurumu ve yurt gibi tesisler açılabilecek” dedi.

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 128 تاريخ : دوشنبه 31 خرداد 1395 ساعت: 19:49

Muğla'nın Fethiye ilçesinde kamp alanında çıkan yangında 19 bungalov ev, kullanılamaz hale geldi.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ...

Faralya Mahallesi'ndeki Kabak Koyu'nda Ali İncekara'ya ait işletmede henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

İlçe merkezine yaklaşık 30 kilometre mesafede olan ve karayoluyla ulaşımın güç olduğu koya, çok sayıda arazöz ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın, ekiplerin müdahalesiyle ormana sıçramadan söndürüldü.

Yangında İncekera'ya ait 15, yakınındaki işletmelerden de 4 bungalov ev, kullanılamaz hale geldi.

Mahalle Muhtarı Hasan Karaburun, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgeye karayoluyla ulaşımın güç olduğunu belirterek "Bazı bungalovlarda müşteri varmış. Ekipler geldi ve müdahale etti. Rüzgarın olmaması büyük bir şans. Yangın, ormana sıçramadan kontrol altına alındı." dedi.

Öte yandan, yangınla ilgili yürütülen soruşturmada Erkan G'nin jandarma ekiplerince gözaltına alındığı öğrenildi.

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 93 تاريخ : دوشنبه 31 خرداد 1395 ساعت: 16:05

Uşak'ın Eşme ilçesinde makilik alanda çıkan yangında 5 hektarlık alan zarar gördü.

Karaahmetli Köyü ile Karagözler Köyü arasında bulunan makilik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına, Ulubey Orman İşletme Müdürlüğüne ait 1 yangın söndürme helikopteri, 5 arazöz, 3 itfaiye aracı, su tankerleri ile yaklaşık 40 kişilik ekip müdahale etti.

Yangın yaklaşık 4 saat süren çalışmanın ardından söndürülürken, 5 hektarlık alan zarar gördü.

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 84 تاريخ : دوشنبه 31 خرداد 1395 ساعت: 14:46

Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'ye atış hazırlığında olduğu tespit edilen terör örgütü DAİŞ'e ait 33 silah mevzisi, Türk Silahlı Kuvvetlerince karadan, koalisyon uçaklarınca da havadan vuruldu. Operasyonda ilk tespitlere göre 23 DAİŞ mensubu etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'ye yönelik atış yapma hazırlığında olduğu tespit edilen terör örgütü DAİŞ'e ait katyuşa ve havan silahlarından oluşan 33 hedef, dün, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait Fırtına obüsleri ile zırhlı muharebe aracı atışları ve koalisyon uçakları tarafından yapılan 2 hava harekatıyla vuruldu.

Operasyonda ilk tespitlere göre 23 DAİŞ mensubu etkisiz hale getirildi, 3 bina, 1 savunma mevzisi ve 1 tanksavar roketi imha edildi.

Güvenlik kaynakları, Suriye'de Yeni Yaban bölgesini ele geçiren muhaliflerin taarruzlarının devam ettiğini kaydetti.

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 95 تاريخ : دوشنبه 31 خرداد 1395 ساعت: 14:46

Bugünkü gazetelerin manşetlerinde hangi haberler var? turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 154 تاريخ : دوشنبه 31 خرداد 1395 ساعت: 11:42

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile görüştü.
Tarabya'da bulunan Huber Köşkü'ndeki görüşme, basına kapalı yaklaşık bir saat 15 dakika sürdü.

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 150 تاريخ : دوشنبه 31 خرداد 1395 ساعت: 5:45

Huzurevi sakinleriyle iftarda bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Kaya, "Sizler bizim büyüklerimizsiniz, en kıymetli varlıklarımızsınız." diye konuştu.
Huzurevlerinde kalanlar ve personelle 30 bin kişilik kocaman bir aileyi oluşturduklarını belirten Kaya, "Beni bu ailenin bir ferdi, evladınız olarak görmenizi istiyorum. Bu vesileyle tüm babaların Babalar Günü'nü kutluyorum. İnşallah bir dahaki Anneler Günü'nde de annelerle birlikte oluruz." ifadesini kullandı.
Bakan Kaya, yaşlıların huzurlu, mutlu ve güvenli bir ortamda hayatlarına sağlıklı bir şekilde devam etmeleri için çalıştıklarını, bu çalışmaları aynı gayretle sürdüreceklerini belirterek, şunları söyledi:
"Türkiye çok zor günlerden bugünlere geldi. O zor günlerde de sizlerin gayreti emeği çok büyük. Sizin gençlere de öek olduğunuzu düşünüyorum. Çünkü Türkiye'nin en zor zamanlarında sizler çalıştınız, çaba gösterdiniz, gayret ettiniz. Türkiye'nin bugünlere gelmesinde hepinizin emeği var. Bizler de gençler olarak sizleri dinleyeceğiz ve sizlerin tecrübelerinden istifade edeceğiz."
Yaşlılarla sohbet eden Kaya, onlara çiçek dağıttı, çeşitli hediyeler verdi. Huzurevi sakinleri de Bakan Kaya'ya kendi yaptıkları el işi tabloyu takdim etti.

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 128 تاريخ : دوشنبه 31 خرداد 1395 ساعت: 4:44

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Allah aşkına çocukları alıp dağa gönderip orada terörist yapanların arkasında durmayın. Onlarla birlikte olmayın, onlara hiçbir şekilde destek vermeyin ve artık batıda, doğuda denildiği gibi 'Yeter artık', 'Edi bese' deyin" dedi.
Ala, Batman'da AK Parti İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi. Burada konuşan Bakan Ala, İslam dünyasında 100 yıldır istenmeyen durumların yaşandığını belirterek, Türkiye'nin komşu ülkelerinin sıkıntılı günlerden geçtiğine işaret etti.
Bütün güzellikleri yaşadıklarını ama problemlerin de bir o kadar fazla olduğunu dile getiren Ala, "Bize yakışmayan, bizim inancımıza, kimliğimize, kültürümüze yakışmayan bazı durumları İslam dünyasında yaşıyoruz ama maalesef böyle sıkıntılı bir dönemi 100 yıldır yaşıyoruz. Yanı başımızda bazı ülkeler, bazı kardeşlerimiz gerçekten çok sıkıntılı dönemler yaşıyor. Biz de elimizden geleni o misafirlerimize göstereceğiz. Burada da dünya sıralamasına giriyoruz" ifadelerini kullandı.
"Bizi farklı şekillerde tanımlayıp, inancımızdan dolayı, kültürümüzden dolayı, kimliğimizden dolayı ötekileştirmeye çalışanlar oldu" diyen Ala, şöyle konuştu:
"Biz buradayız ama onlar artık burada değiller, onlar tarihe mal oldular. Tarih onları hayırla yad etmeyecektir ama biz buradayız. Bu milletin yüreği birlikte çarptıkça inancının peşinde oldukça, istikamet Sırat-ı Müstakim oldukça, istikametini kaybetmedikçe biz söylediğimiz hedeflerimizi gerçekleştireceğiz ama bize 'yapamazsınız' diyenler tarihin çöplüğünde yerini alacak."
"Önümüze bariyer koymak, çukur açmak isteyenler oldu"
Teröristler tarafından kazılan çukurlara değinen Ala, şunları kaydetti:
"Bizim önümüzü kesmeye çalışıyorlar ama dünya kuruldu kurulalı herkes kendi görevini yapar o yüzden önümüzü kesmeye çalışanları hiç dikkate almıyorum, hiç de önemli değil. Batman bunun en güzel öeğini verdi, teşekkür ediyorum. Şimdi Türkiye'de, Ankara'da, Avrupa'da, Birleşmiş Milletler'de, Ortadoğu'da, kendi ilimizde, kendi ülkemizde önümüze bariyer koymak isteyenler oldu. Çukurlar açmak isteyenler oldu. Statükonun müttefikleri daha çok Ankara'da onlar da önümüze, sistemin muhafızları var ya hani sandıktan çıkmadan iktidara gelmeye alışmışlar, iktidar kullanmaya alışmışlar ve yıllardır da Ankara'da yollarına devam ediyorlar."
Başkanlık sistemi 
Başkanlık sisteminin Türkiye için önemli olduğunu dile getiren Ala, şöyle dedi:
"Şimdi diyoruz ki tereddütlü demokrasinin yerini garantili bir demokrasi alsın. Nedir o? Getirelim Başkanlık sistemini. Önceki cumhurbaşkanı seçimlerinde nasıl kriz oluyordu meclis seçerken, uçaklar uçuşuyordu, yandan gelenler oluyordu, tehdit edenler oluyordu, daha Abdullah Gül'ü seçerken bile muhtıra verildi. Ne de çabuk unuttuk. Sonra 14 parti bir araya gelmesine rağmen millet aldı sandıktan istikrası tereyağından kıl çeker gibi çekip getirdi. Başta bütün dünyanın derdiyle hemdert olacağını, 'orada oturmayacağı' diyen bir lideri getirdi seçti. O yüzden millete bu meseleleri öyle bir verelim ki bir daha kimse alamasın ve sandığa gittiğimizde seçilecek başkan belli deriz kim seçilirse ülkeyi yönetir, ondan sonra bir daha seçilsin bir daha gelsin diyoruz ama bu diğerlerinin işine gelmiyor."
"Batman Belediyesine 171 milyon lira gönderildi" 
Batman Belediyesine 2015 yılında 171 milyon lira gönderildiğini belirten Ala,şöyle devam etti:
"Bununla hizmet yapılacak. 171 milyonla ne yaptınız, hiç bir şey. Bu millete bu reva mı? Oy verenler bunun için mi oy veriyor. Ben oy veren kardeşlerime sesleniyorum; Ankara'dan üfürenlerin burada esamesi okunmuyor. Gelin bir daha düşünelim, oradan para gönderiliyor onu bile size hizmete dönüştüremeyenlerle beraber olmanın artık bir anlamı yok. Sizin çocuklarınıza biz diyoruz ki 'okul, üniversite açalım'. Çocuklar burada okusun, çocuklar mühendis olsun, çocuklar yönetmek mi istiyor Türkiye'yi, seçime girsin, sandığa gitsin, mahalledeki teyzem, amcam sana oy veriyorsa versin, gelsin yönetsin." 
"Yeter artık', 'Edi bese"
"Sadece senin oyunu almak için gelip, senin oyunu aldıktan sonra çocuklarının geleceğini karartanlarla beraber olmayın. Onların geleceğini aydınlık yapmak isteyenlerle beraber olun" çağrısında bulunan Ala, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Yaptığımız her iş, dünyanın bütün ülkeleri tarafından takip ediliyor. Kimi önümüzü kesmek için takip ediyor, kimi bize destek olmak için takip ediyor. Türkiye nereden nereye geldi, hele o ilk geldiğimiz günler bir türkü bile söyleyebilir miyiz diye insanlar birbirine bakıp izin alma durumu hissederken şimdi 24 saat yayın yapılıyor. Yayın içeriğini mi beğenmiyorsun gel bu çocukları yetiştirelim onlar da içeriğini güzelleştirsin. Allah aşkına çocukları alıp dağa gönderip orada terörist yapanların arkasında durmayın onlarla birlikte olmayın, onlara hiçbir şekilde destek vermeyin ve artık batıda, doğuda denildiği gibi 'Yeter artık', 'Edi bese' deyin."

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 109 تاريخ : دوشنبه 31 خرداد 1395 ساعت: 4:44

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak Bakanlar Kurulu Toplantısı'na başkanlık edecek, Bakanlar Kurulu üyeleriyle iftarda bir araya gelecek.
YASAMA YÜRÜTME SİYASET
1- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bir düğün salonundaki "Yetimler iftarı" etkinliğine katılacak.
2- CHP bünyesinde oluşturulan Göç ve Göçmen Sorunlarını İnceleme Komisyonu'nca hazırlanan "Mülteci Raporu", genel merkezdeki toplantıyla tanıtılacak.
1- TÜİK, mayıs ayı Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi'ni açıklayacak.
DÜNYA-DİPLOMASİ
1- Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde temaslarına devam ediyor.
2- Irak ordusunun Musul'u DAİŞ'ten kurtarmak için Mahmur ilçesinden başlattığı operasyona ilişkin gelişmeler takip ediliyor.
3- Suriye'de iç savaşında yaşanan gelişmeler takip ediliyor.
4- Yemen'deki gelişmeler takip ediliyor.
1- Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, basın mensuplarına iftar verecek, "Hak-İş Emeğe Saygı Temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması"na ilişkin açıklama yapacak.
KÜLTÜR SANAT
1- Yazar Mustafa Özdamar, "35. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı" kapsamında Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde düzenlenen "Beyazıt Ramazan Sohbetleri" etkinliğinde konuşacak.
1- 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda B Grubu'nda Rusya-Galler ve Slovakya-İngiltere maçları oynanacak.
2- Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda oynayacakları Çek Cumhuriyeti maçı öncesi Bollaert-Delelis Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.
- A Milli Futbol Takımı, Çek Cumhuriyeti maçının hazırlıklarını Bollaert-Delelis Stadı'nda yapacağı antrenmanla tamamlayacak.
- Çek Cumhuriyeti Milli Takımı Teknik Direktörü Pavel Vrba, Bollaert-Delelis Stadı'nda basın toplantısı yapacak.
- Çek Cumhuriyeti, son çalışmasını Bollaert-Delelis Stadı'nda gerçekleştirecek.

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 125 تاريخ : دوشنبه 31 خرداد 1395 ساعت: 4:44

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Türkiye-Suriye sınırında bazı Suriyeli sivillere Türk güvenlik güçlerince kasten ateş açılarak ölümlerine sebebiyet verildiği yolunda çıkan bir takım haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı.
Bakanlık Sözcüsü Bilgiç, Türkiye sınırından yasadışı geçmeye çalışan Suriyelilere ateş açıldığı iddiası hakkındaki bir soruya, "Dün gece Türkiye-Suriye sınırının Hatay ilimizdeki bölümünden yasa dışı yollarla ülkemize geçmeye çalışan bazı Suriyeli sivillere güvenlik güçlerimizce kasten ateş açılarak ölümlerine sebebiyet verildiği yolundaki bir takım haberler gerçeği yansıtmamaktadır.' şeklinde cevap verdi.
Türkiye'nin yasa dışı yollarla sınırdan geçme teşebbüslerine müdahale ederken tamamen hukuki zeminde hareket ettiğine vurgu yapan Bilgiç, şunları kaydetti:
"Güvenlik birimlerimiz, gerek Suriye'deki ihtilafın, gerek terör örgütlerinin ve kaçakçılık şebekelerinin faaliyetlerinin beraberinde getirdiği risk ve tehditler karşısında ülkemiz sınırlarının güvenliğini, durumun hassasiyetine uygun yöntemlerle temin etmektedir. Bu çerçevede, güvenlik birimleri, sınırımız boyunca hudut olaylarına ve yasadışı yollarla sınırdan geçme teşebbüslerine müdahale ederken tamamen hukuki zeminde hareket etmektedir."

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 346 تاريخ : دوشنبه 31 خرداد 1395 ساعت: 3:25

Başbakan Binali Yıldırım, "Geçmişinde insanlık ayıbı olan ve sömürgeci duygular, uygulamalar olan birçok ülke bizim geçmişimizi sorgulamaya kalkıyor, geçmişimizden dolayı bize hesap sormaya kalkıyor. Şunu herkes bilmelidir ki bizim geçmişimizde başımızı öne eğdirecek hiçbir şey yoktur." dedi.
"Türk tarihi şerefle doludur"
Başbakan Yıldırım, 81 ilden gelen öğretmenler onuruna Çankaya Köşkü'nde verdiği iftarda, demokrasi, hak ve özgürlükler, ayrımcılıkla mücadele gibi konulara ders kitaplarında önem verdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
"Ancak görüyoruz ki geçmişinde insanlık ayıbı olan ve sömürgeci duygular, uygulamalar olan birçok ülke bizim geçmişimizi sorgulamaya kalkıyor, geçmişimizden dolayı bize hesap sormaya kalkıyor. Şunu herkes bilmelidir ki bizim geçmişimizde başımızı öne eğdirecek hiçbir şey yoktur. Ecdadımızın üç kıtada asırlarca hüküm sürerken ne sömürgecilik yaptığına, ne dili değiştirdiğine, ne dinleri değiştirdiğine asla ve asla hiçbir tarih, tarihçi şahit olmamıştır. Ama bize ders vermeye kalkanlar 50 yılda kuzey Afrika'da insanların resmi dilini kendi dilleri haline getirdiğini unutmuş gözüküyorlar. Kim ne derse desin Türk tarihi, şanla şerefle dolu bir tarihtir. Geçmişimizle gurur duyuyoruz, geleceğimize de inanıyoruz."
"Müfredata daha fazla önem vermemiz gerekiyor"
Son 14 yılda eğitimin fiziki şartlarının çok geliştirildiğini belirten Yıldırım, 250 binden fazla yeni dersliğin yapıldığını, derslik başına düşen öğretmen sayısının artırıldığını bildirdi.
Bugün öğretmen sayısının 1 milyon civarında olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Allaha şükür, bizim zamanımızdaki 100 kişilik, 80 kişilik sınıflar ve ikili öğretim sistemi gittikçe azaldı. Birçok Anadolu şehrinde derslikler ortamala 30 öğrencinin altına düştü. Bunlar yeterli değil. Biraz daha müfredata, içeriye daha fazla önem vermemiz gerekiyor. Öğrencilerimizin ezberden ziyade, geleceğe yönelik ilgilerini ve kabiliyetlerini ön plana çıkaracak çalışmaları bundan böyle yeni hükümet döneminde çok fazla önemsiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız bu konuda bugüne kadar elde edilen tecrübeyi bundan sonraki uygulamalarla hayata geçirecektir." dedi.
Bugünün Babalar Günü olduğunu ve tüm babaların Babalar Gününü kutladığını belirten Yıldırım, şehitleri rahmetle andığını ve babaları şehit olan bütün çocukların gözlerinden öptüğünü ifade etti.

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 135 تاريخ : دوشنبه 31 خرداد 1395 ساعت: 3:25

MHP'nin üst düzey yöneticilerinden edinilen bilgiye göre, Çağrı Heyetinin topladığı kongreye ilişkin 7 başlıkta fahiş hata belirlendi ancak parti yönetimi, zaten "yok hükmünde" kabul edilen kongreyle ilgili mahkemeye itiraz edilmesine de gerek olmadığı görüşünde.
MHP'nin üst düzey yöneticileri, Çağrı Heyetince toplanan kongreyle ilgili, "delege sayısı", "kongrenin yapıldığı adres", "yasa dışı şekilde gündeme madde eklenmesi" ve "Çağrı Heyeti'nin tutumu" gibi başlıklarda 7 fahiş hata tespit edildiğini ileri sürdü.
Çarşamba gününe kadar açıklama bekleniyor
Çağrı Heyetinin topladığı olağanüstü kongreye ilişkin, noter tasdikli tutanaklar incelenip karşılaştırmalar yapıldıktan sonra delege sayısının netleşmesiyle çarşamba gününe kadar bir açıklama yapılması bekleniyor.
Partinin meşru kongresinin 10 Temmuz'da yapılacağını vurgulayan parti yöneticileri, zaten yok hükmünde kabul ettikleri bu kongreye ilişkin mahkemeye itirazda bulunmaya gerek duyulmadığını, bu konuda üyelerin bireysel tutumlarına da müdahale edilemeyeceğini bildirdi. AA

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 130 تاريخ : دوشنبه 31 خرداد 1395 ساعت: 0:36

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Türkiye insani ölçüden başka bir ölçü koymayarak 3 milyon göçmeni ülkesinde misafir ediyor. Onlara bakıyor, doyuruyor, sağlığı ve barınmasıyla ilgileniyor." dedi.
Merkez Onikişubat Belediyesince Batıpark Futbol Sahası'nda verilecek iftar etkinliğine katılmak üzere kente gelen Başbakan Yardımcısı Kaynak, Kahramanmaraş Valiliğini ziyaret ederek, Valiler Karaamesiyle kente atanan Vahdettin Özkan ile görüştü.
Dünya Göç Günü nedeniyle değerlendirmede bulunan Kaynak, dünyada 22 milyondan fazla insanın evinden uzakta olduğu bir dönemin yaşandığını belirtti.
Suriye'deki göçmenlerin yüzde 58-60'ını Türkiye'nin barındırdığına dikkat çeken Kaynak, "Başka ülkeler birçok pazarlığa tabii tutuyorlar. 'Bin tane alırım, 100 tane alırım, 50 tane alırım, tahsillisini alırım, güzelini alırım, sağlıklısın alırım' derken Türkiye insani ölçüden başka bir ölçü koymayarak 3 milyon göçmeni ülkesinde misafir ediyor. Onlara bakıyor, doyuruyor, sağlığı ve barınmasıyla ilgileniyor. İnsanları doyduğu yerde doğurmak, doyduğu yerde mutlu etmek bütün yöneticilerin görevi olmalıdır. Bir burada onlara gereken ihtimamı gösteriyoruz ama inşallah kısa sürede kendi evlerinde yurtlarında olurlar." diye konuştu
Bütün dünyanın bu meseleye duyarlı olması için bu göçmen konusunu gündeme getirdiğini dile getiren Kaynak, "Eğer dünyanın önemli ve gelişmiş devletleri, kalkınmış devletleri göç ve göçmen meselesinde başlarını öne koyup ciddi düşünce içerisinde olmazlarsa korkarım sonra yönetemeyecekleri bir sorun karşılarında olacaktır." ifadelerini kullandı.
Kaynak, dünyada özellikle zulümden kaçarak başka yerlerde göçmen vasfına düşmüş olan insanların bugün hatırlanmasını, onların sorunlarının çözümü için herkesin bir nebze olsun bu konuda düşünmesini temenni ettiğini belirtti.
"Yargının müdahale ettiği kongreler olmasın"
MHP'de Çağrı Heyeti'nin topladığı olağanüstü kongreye ilişkin bir soru üzerine Kaynak, "Tabii biz başka partilerin işine karışmayız ama Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye için önemli bir parti. İsteriz ki mahkeme kararlarıyla yargının müdahale ettiği kongreler olmasın, böyle temenni ederdik. Siyaseti siyasetçiler yapsınlar, siyasi partilerin kendi organları kararlarını versinler ve onlar öyle yürüsün. Hayırlı olur öyle söyleyeyim. Türkiyemiz için önemli olduğunu ifade edeyim. İnşallah hayırlı olur." diye konuştu.
Kaynak, Türkiye'nin en başarılı kamu yöneticilerinden Vali Vahdettin Özkan'ın Kahramanmaraş'a atandığını belirterek, "Ona hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak istedik. Vahdettin beyi Kahramanmaraş inşallah çalışmalarıyla da tanıyacak, çok önemli katkılar verecektir Kahramanmaraşımıza, kahraman ilimize." dedi.
Vali Özkan'a başarı dileyen Kaynak, "Kahraman" şehre hizmet etmenin Türkiye'ye hizmet olduğunu vurguladı.
"Köylümüzle kentlimizle hep beraber oluruz"
Onikişubat Belediyesinin organizesinde 7-8 bin kişiyle iftar yapacaklarını dile getiren Kaynak, "İftarlarımızda halkımızla, esnafımızla, fakirimizle, işçimizle, iş adamımızla, muhacirimizle, şehit ailemizle, gazi ailemizle, köylümüzle, kentlimizle hep beraber oluruz. Kahramanmaraş bu dayanışmayı Allah'a şükür İstiklal Harbi'nden beri bozmadan yürütüyor. Bu gün o iftarı da birlikte idrak edeceğiz." diye konuştu.
Bu iftar tablolarının Türkiye'ye öek olmasını istediklerini dile getiren Kaynak, şöyle devam etti.
"İstiyoruz ki bu iftarlarda gösterdiğimiz tablo, bütün Türkiye'nin kardeşliğine öek olsun. Bütün ümmetin kardeşliğine öek olsun. Zengin fakir ayrımı olmadan, bir statü ayrımı olmadan bir sofra nasıl paylaşılabiliyor. Çünkü gündüz bugün, şu anda bu iftara katılanların hemen hemen tamamı aynı şartlarda oruç tutuyorlar. Onlar da susuz, onlar da yemeksiz iftar soframızda bunu gerçekleştireceğiz."

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 124 تاريخ : دوشنبه 31 خرداد 1395 ساعت: 0:36

TSK'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'ye atış hazırlığındaki DAİŞ terör örgütüne ait katyuşa ve havan silahlarından oluşan 6 hedef, Fırtına Obüsü ve Zırhlı Muharebe Araçları ile vuruldu.

Koalisyon uçakları destekli yapılan hava harekâtı ile hedefler imha edildi.

Yapılan atışlarda ilk belirlemelere göre 8 DAİŞ mensubu etkisiz hale getirildi.

Muhaliflerin Zeytinlik bölgesindeki taarruzlarının devam ettiği açıklandı.  
 

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 76 تاريخ : يکشنبه 30 خرداد 1395 ساعت: 22:54

MHP'de Çağrı Heyeti'nin topladığı 6. Olağanüstü Büyük Kongre için salt çoğunluğun sağlandığı bildirildi.

Büyük Anadolu Oteli'nde düzenlenen kongrede, Çağrı Heyeti'nce yapılan açıklamada, noter onaylı 752 delegenin hazirun listesine imza attığı belirtildi. MHP'de kayıtlı bin 187 delegenin salt çoğunluğu olan 594 sayısı aşıldığı için kongre başladı.

Kongrenin açılış konuşmasını Kurucular Kurulu Üyesi ve Kurultay Çağrı Heyeti Başkanı Ali Sağır yaptı.

Bahçeli Genel Merkez'de

Toplantı yeter sayısına ulaşılmasıyla kurultayın açılışının yapılmasında bir engel kalmadığını belirten Sağır, mahkeme kararı doğrultusunda toplanan kurultayın tamamen yasal olduğunu belirtti.

Yaklaşık 7 aylık bir sürenin ardından kurultayın toplanabildiğine işaret eden Sağır, "Türk milletinin beklentilerini yerine getirirken adaletten sapmayacağız. Bugün bu salondan çıkacak karar her ne olursa olsun saygı duyulmak ve kabul edilmek zorundadır. Başta MHP Genel Merkezi olmak üzere herkes bütün kamuoyu konuya bu hassasiyetle yaklaşmalıdır. Zira kurultayımızın meşruiyeti, bağımsız Türk mahkemeleri tarafından tescil edilmiş ve onaylanmıştır." dedi.

"Kaybedecek bir saniyemiz bile yok"

Kurultay kararlarının tamamen yasal olacağının altını çizen Sağır, "Çağrı Heyeti olarak görevimizin başındayız. Sözün özü, bu görev Türk milleti tarafından bizlere tevdi edilmiştir. Gönülleri yapmak, cennet mekan Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in işaret ettiği yeniden gönül seferberliğini başlatmak için kaybedecek bir saniyemiz dahi yoktur. Biz ülkücü iradenin vereceği karar her ne olursa olsun bu karara sonuna kadar bağlı ve saygılıyız." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Lütfü Türkkan, Durmuş Yılmaz, Özcan Yeniçeri gibi bazı eski ve yeni milletvekillerinin de kurultay salonunda olduğu görüldü.

Çağrı Heyeti'nin görevi sona erdi

Genel başkanlığa aday olduğunu açıklayan Meral Akşener tarafından desteklenen Musavvat Dervişoğlu, yaklaşık 456 delegenin imzasıyla divan başkanlığa aday gösterildi. Aday olduğunu açıklayan isimlerden Sinan Oğan ve Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Türkeş tarafından da desteklendiği belirtilen, Hasan Hüseyin Türkoğlu ise 170 delegeden başkanlık için imza topladı.

Birden fazla aday bulunduğu için tüzük gereği kapalı oylamaya geçileceği sırada Türkoğlu, Dervişoğlu lehine adaylığını çekti. Böylece, Dervişoğlu, kurultayın divan başkanlığına oy çokluğu ile seçildi. Divan üyeliklerine ise Halil Aydoğdu, Dursun Ataş, Nesrin Ünal ve Kürşat Ergün getirildi.

Divanın oluşturulmasının ardından, Çağrı Heyeti'nin görevi de sona erdi.

"659 delegenin imzası alındı" 

Ankara 13. Noterliği yetkilileri, MHP'de Çağrı Heyeti'nin topladığı 6. Olağanüstü Büyük Kongre'de şu ana kadar 659 delegenin imzasını aldıklarını bildirdi.

Ankara 13. Noterliği yetkilileri, yaptığı açıklamada, şu ana kadar 659 delegenin imzasının alındığını ve sayım işleminin sürdüğünü belirtti. Hafta sonu olması nedeniyle de tasdik işlemlerinin, yarın yapılacağı ifade edildi.

Çağrı Heyeti'nce yapılan açıklamada ise Noter onaylı 752 delegenin hazirun listesine imza attığı belirtilmişti. Mükerrer imza olup olmadığı ise sayımın ardından, netleşecek.

Genel Merkez: 495 delege katıldı

MHP Genel Merkezi kaynakları ise kendilerine ulaşan bilgiye göre, kongreye Noter tasdikli 495 delegenin iştirak ettiğini öne sürdü. 

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 131 تاريخ : يکشنبه 30 خرداد 1395 ساعت: 22:54

Yıldırım, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Fedakarlığın ve merhametin simgesi, evlatlarının kahramanı, kocaman yürekli tüm babaların Babalar Günü'nü kutluyorum." ifadelerini kullandı.
Başbakan Yıldırım, paylaşımında, babasının elinden tutan küçük bir çocuğun fotoğrafına da yer verdi.

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 147 تاريخ : يکشنبه 30 خرداد 1395 ساعت: 22:54

MHP'de Çağrı Heyeti'nin topladığı 6. Olağanüstü Büyük Kongre için salt çoğunluğun sağlandığı bildirildi.

Büyük Anadolu Oteli'nde düzenlenen kongrede, Çağrı Heyeti'nce yapılan açıklamada, noter onaylı 752 delegenin hazirun listesine imza attığı belirtildi. MHP'de kayıtlı bin 187 delegenin salt çoğunluğu olan 594 sayısı aşıldığı için kongre başladı.

Kongrenin açılış konuşmasını Kurucular Kurulu Üyesi ve Kurultay Çağrı Heyeti Başkanı Ali Sağır yaptı.

Toplantı yeter sayısına ulaşılmasıyla kurultayın açılışının yapılmasında bir engel kalmadığını belirten Sağır, mahkeme kararı doğrultusunda toplanan kurultayın tamamen yasal olduğunu belirtti.

Yaklaşık 7 aylık bir sürenin ardından kurultayın toplanabildiğine işaret eden Sağır, "Türk milletinin beklentilerini yerine getirirken adaletten sapmayacağız. Bugün bu salondan çıkacak karar her ne olursa olsun saygı duyulmak ve kabul edilmek zorundadır. Başta MHP Genel Merkezi olmak üzere herkes bütün kamuoyu konuya bu hassasiyetle yaklaşmalıdır. Zira kurultayımızın meşruiyeti, bağımsız Türk mahkemeleri tarafından tescil edilmiş ve onaylanmıştır." dedi.

"Kaybedecek bir saniyemiz bile yok"

Kurultay kararlarının tamamen yasal olacağının altını çizen Sağır, "Çağrı Heyeti olarak görevimizin başındayız. Sözün özü, bu görev Türk milleti tarafından bizlere tevdi edilmiştir. Gönülleri yapmak, cennet mekan Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in işaret ettiği yeniden gönül seferberliğini başlatmak için kaybedecek bir saniyemiz dahi yoktur. Biz ülkücü iradenin vereceği karar her ne olursa olsun bu karara sonuna kadar bağlı ve saygılıyız." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Lütfü Türkkan, Durmuş Yılmaz, Özcan Yeniçeri gibi bazı eski ve yeni milletvekillerinin de kurultay salonunda olduğu görüldü.

Çağrı Heyeti'nin görevi sona erdi

Genel başkanlığa aday olduğunu açıklayan Meral Akşener tarafından desteklenen Musavvat Dervişoğlu, yaklaşık 456 delegenin imzasıyla divan başkanlığa aday gösterildi. Aday olduğunu açıklayan isimlerden Sinan Oğan ve Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Türkeş tarafından da desteklendiği belirtilen, Hasan Hüseyin Türkoğlu ise 170 delegeden başkanlık için imza topladı.

Birden fazla aday bulunduğu için tüzük gereği kapalı oylamaya geçileceği sırada Türkoğlu, Dervişoğlu lehine adaylığını çekti. Böylece, Dervişoğlu, kurultayın divan başkanlığına oy çokluğu ile seçildi. Divan üyeliklerine ise Halil Aydoğdu, Dursun Ataş, Nesrin Ünal ve Kürşat Ergün getirildi.

Divanın oluşturulmasının ardından, Çağrı Heyeti'nin görevi de sona erdi. 

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 116 تاريخ : يکشنبه 30 خرداد 1395 ساعت: 20:45